מרק בצל בסגנון צרפתי

$(function(){setImageBanner('535d4245-a576-4e03-99d7-3b60a7b6a3bd','/dyncontent/2025/4/6/8b6024ff-b4d3-40bc-8d3c-57c6b9e73ce6.jpg',19312,'משהב באנר כתבה',525,78,false,54086,'Image','');})

מזג האוויר שבחוץ, הגשם והקור, מעוררים תשוקה עזה לקערת מרק חם ומשביע. אזאם כבר מכינים מרק, למה לא להתפנק עם מנה מהבילה מהמטבח הצרפתי: מרק בצל שניתן להכין בבית והתוצאה מושלמת וטעימה.
באדיבות השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם

צילום דרור כץ

מתכון להכנת מרק בצל:

 

  • בצל סגול או לבן- 2קג
  • שיני שום 100 גרם
  • שמן קנולה 100גרם
  • תפוח אדמה מבושל 500גרם
  • מים- 8 ליטר
  • טריאקי 100 גרם
  • ריבת בצל 2 כפות
  • מלח 25גרם

$(function(){setImageBanner('be568a3c-fd4c-4add-83cf-c46970e44e32','/dyncontent/2025/2/26/bcf35aa4-e324-4ea7-a827-8a7c79291163.jpg',19104,'סמי ובניו באנר כתבה',510,80,false,54087,'Image','');})

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את הבצל ואת שיני השום לסיילס.

מטגנים בסיר 10דקות על אש גבוהה.

תפוחי אדמה מבושלים מגרדים בפומפיה ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק)

מוסיפים את המים , הטראקי וריבת הבצל.

מבשלים כשעה וחצי, ממליחים , טועמים ומתקנים טעם אם צריך.

ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה .


 
$(function(){setImageBanner('b1fcccb2-dc81-4653-9c7c-8c32d8434056','/dyncontent/2025/3/11/737e66fa-467d-42ab-9331-efc3bcf8fc77.jpg',19204,'סביח פלאפל בכיכר באנר כתבה',525,78,false,54089,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה