|
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e20189ae-354e-411f-a080-218483dc2c2c','/dyncontent/2025/12/10/00ac576d-0c02-4279-ae36-942d15c29e0b.jpg',20091,'באנר כתבה האקדמית רמת גן ',525,78,true,54086,'Image','');},10],[function() {setImageBanner('e20189ae-354e-411f-a080-218483dc2c2c','/dyncontent/2025/11/16/141cef77-9ec5-4d1e-a8d9-3da2aeb4304a.jpg',20432,'סופר פארם כתבה',525,78,true,54086,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e20189ae-354e-411f-a080-218483dc2c2c','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',525,78,true,54086,'Image','');},15]]);})
מזג אוויר מתקרר ויש רק חשק להתכרבל במיטה אבל מה נאכל מרק חם בריא וטעים הנה לכם מתכון קל במיוחד חורף נעים ושמח
מרכיבים (6–5 מנות): 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ 2 שיני שום כתושות 2 גזרים חתוכים לקוביות 2 קישואים חתוכים 2 תפוחי אדמה בינוניים קוביות 1 פרסה פרוסה (לא חובה אבל מוסיפה המון!) 1 סלרי – גבעול אחד קצוץ 1 עגבנייה קצוצה או 4 כפות רסק עגבניות חופן קטן של אפונה קפואה חופן קטן של כרוב קצוץ (לא חובה) מלח, פלפל לפי טעם 1 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית כמון (לא חובה) כ־8 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
אופן הכנה :
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('32945337-7c88-4c0c-be27-f54f0af51c93','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('32945337-7c88-4c0c-be27-f54f0af51c93','/dyncontent/2025/11/10/1f468d51-cae3-483e-8ce8-a633b9ae5131.jpg',20351,'באנר כתבה פלאפל',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('32945337-7c88-4c0c-be27-f54f0af51c93','/dyncontent/2025/10/19/b825bae7-838a-47c5-9337-6570dd6ffcc9.jpg',20237,'הובלות באנר כתבה פנימי',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('32945337-7c88-4c0c-be27-f54f0af51c93','/dyncontent/2025/12/8/4b42ec46-e7ba-44c9-a2c5-220a9d8c43a0.jpg',20326,'באנר כתבה פילטיס',510,80,true,54087,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('32945337-7c88-4c0c-be27-f54f0af51c93','/dyncontent/2025/4/17/f27125d5-793a-479a-8798-61f6f5c641fc.jpg',20272,'סופר פארם באנר כתבה',510,80,true,54087,'Image','');},15]]);})מטגנים את הבסיס: בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את הירקות הקשים: גזר, תפוחי אדמה, סלרי ופרסה – מערבבים 3–4 דקות יחד עם התבלינים: כורכום, פפריקה, כמון, מלח ופלפל. מוסיפים את שאר הירקות: קישואים, כרוב, עגבנייה/רסק ואפונה. מערבבים היטב. שופכים מים רותחים: מכסים את הכל במים (בערך 8 כוסות) ומביאים לרתיחה. בישול איטי: לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית־נמוכה ומבשלים 35–40 דקות עד שהירקות רכים. לשדרוג (לא חובה):
טיפים:אפשר להוסיף עדשים כתומות לבוסטר של חלבון (1/2 כוס). מי שרוצה מרק קל – אפשר בלי תפוחי אדמה. לתינוקות/ילדים – לטחון לגמרי והם יחסלו הכל
|
|
|
|